Новий ЦНАП у Дружківці надаватиме понад сотню послуг для 120 000 людей

Новий ЦНАП у Дружківці надаватиме понад сотню послуг для 120 000 людей

Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) у Дружківці на Донеччині повністю готовий приймати перших відвідувачів і надавати 139 різноманітних послуг для 120 000 людей, що проживають у місті та околицях.

Конфлікт на сході України ускладнив завдання із покращення рівня послуг для місцевих громад, зокрема шляхом створення Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАПів). Тому в рамках програми ПРООН «Відновлення та розбудова миру» і за фінансової підтримки Європейського Союзу було здійснено проект по оснащенню ЦНАПа у місті Дружківка всім необхідним для його повноцінного функціонування.

Комплексний ремонт будівлі та благоустрій території було виконано за рахунок бюджетних коштів. ПРООН придбала необхідні меблі й обладнання для устаткування 28 робочих місць, облаштувала зали очікування, дитячий куточок, архів, сервер, підсобне приміщення та кухню.

«Адміністративні центри, що якісно й ефективно надають послуги населенню, можуть стати символом нової якості місцевого самоврядування в Україні», – сказала Хуана Мера Кабейо, яка представляла Делегацію Європейського Союзу в Україні на церемонії відкриття центру.

“Саме тому ми дуже раді, що відкритий сьогодні доброзичливий і зручний офіс забезпечуватиме численні послуги для всіх мешканців Дружківки”, – зазначила пані Мера Кабейо.

Окрім того, ЄС/ПРООН надали проектні рішення для комплектації робочих місць та облаштування залів очікування для відвідувачів ЦНАПу. Додатково було облаштовано зони очікування для осіб з інвалідністю: встановлено тактильні плитки та дошки Брайля для осіб із вадами зору; один туалет обладнано поручнями для інвалідів-візочників, створено спеціальні інформаційні стенди.

«Відтепер мешканцям Дружківки, зокрема людям з особливими потребами, особам похилого віку та сім’ям з дітьми не доведеться вистоювати довгі черги, аби отримати документи”, – сказав Янтомас Хімстра, Директор ПРООН в Україні.

“Новий центр, перший у Донецькій області, стане прикладом для інших місцевих органів влади щодо того, як організувати для людей доброзичливе, інклюзивне та швидке обслуговування та зміцнити довіру між громадянами та органами місцевого самоврядування”, – додав пан Хімстра.

ПРООН підготувала навчальні програми та ознайомчі поїздки по Україні для персоналу ЦНАПу, щоб допомогти їм опанувати робочі навички, а, отже, покращити якість надання адміністративних послуг.

Передбачається, що цей ЦНАП надаватиме 139 різноманітних адміністративних послуг. Згідно з довгостроковим планом, чисельність населення об’єднаної громади становитиме 120 000 осіб.

Джерело “ua.undp.org”

cnapadmin