Кабінет Міністрів України підтримав проект змін до Закону України «Про адміністративні послуги»

Кабінет Міністрів України підтримав проект змін до Закону України «Про адміністративні послуги»

12 квітня Кабінет Міністрів України підтримав проект змін до Закону України „Про адміністративні послуги”. Зміни були ініційовані Міністерством економічного розвитку і торгівлі України для того, щоб удосконалити процес надання адміністративних послуг населенню та уточнити деякі аспекти створення та організації роботи Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Основне нововведення – декларативний принцип у процесі надання адмінпослуг. Це означає, що відтепер для отримання деяких дозвільних документів достатньо буде лише надіслати звернення до відповідного ЦНАП. Погоджувальні процедури здійснюються без участі заявника і у випадку відсутності заперечень погоджувальних органів протягом 10 днів послуга буде вважатись наданою.

Для забезпечення процесу децентралізації, у проекті передбачена можливість селищним та міським радам створювати власні ЦНАП. У такому випадку, такий Центр створюється не при місцевій адміністрації, а при селищній чи міській раді. Таким чином, місцеві громади отримають більші повноваження у адмініструванні бізнесу та населення.

До того ж проектом пропонується встановити конкретний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги. Це дозволить зменшити простір для корупції та структурує процес надання послуг. З цією ж метою у проекті Закону подано перелік повноважень та обов’язків голови ЦНАП.

Джерело “http://www.kmu.gov.ua

cnapadmin