За кілька років в Україні буде 1000 центрів надання адміністративних послуг

За кілька років в Україні буде 1000 центрів надання адміністративних послуг

11 липня 2017 року в Українському кризовому медіа центрі відбулась презентація «Доступність адміністративних послуг. Розширення мережі центрів надання адміністративних послуг»

В Україні необхідно встановити додатково 240 центрів надання адміністративних послуг.

З них 94 центри мають розміщуватись у об’єднаних територіальних громадах. Для 5,5 мільйонів громадян це означатиме підвищення часової доступності до центрів надання адміністративних послуг. Такі результати аналізу 25,5 тисяч населених пунктів. «Якщо цей план буде втілено […], то ми очікуємо, що менше 1% населення залишиться у зоні більш ніж 30-хвилинної доступності. […]За кілька років, в країні буде близько 1000 Центрів надання адміністративних послуг», – зазначив Максим Нефьодов, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа центрі.

Павло Остапенко, експерт Офісу реформи адміністративних послуг, зазначив, що сьогодні щоквартально в Україні з’являється близько 10-15 ЦНАПів. «Однак їхнє утворення до цього часу є хаотичним», – додав він. Максим Нефьодов зазначив, що на сьогодні 1,2 мільйона населення витрачають на доїзд до центрів близько пів години. Володимир Семеніхін, керівник Офісу реформи адміністративних послуг, підкреслив, що віддаленість ЦНАПів в основному є викликом для 40% сільського населення. Павло Остапенко додав, що майбутні центри надання адмінпослуг матимуть свої рівні. «Додатково до цієї градації є такий вид, як відокремлені робочі місця адміністраторів ЦНАП», – додав він. Павло Оостапенко зазначив, що вони передбачені для тих населених пунктів, які знаходяться на великій відстані від ЦНАПів.

Пан Семеніхін додав, що крім розвитку мережі ЦНАПів за територіальним критерієм, до 2020 року планують підвищити стандарти якості надання самих послуг та ефективність робочих процесів. Він зазначив, що сьогодні показовою у цьому плані є діяльність Луцького та Рівненського центрів надання адміністративних послуг. Там час очікування та час надання самої послуги,загалом, не перевищують 30 хвилин. Він також зазначив, що саму кількість послуг, які надаються у центрах, реально підвищити з 50 до 300. У кожному ЦНАПі також планують встановити системи зворотнього зв’язку та оцінки та оцінки споживачами якості послуг.

Джерело “uacrisis.org”

cnapadmin