Доступність адміністративних послуг. Розширення мережі центрів надання адміністративних послуг

Доступність адміністративних послуг. Розширення мережі центрів надання адміністративних послуг

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України за підтримки Офісу реформи адміністративних послуг та проекту «Експертна підтримка врядування та економічного розвитку (EDGE)» представляє матеріали дослідження «Доступність адміністративних послуг. Розширення мережі центрів надання адміністративних послуг».

Починаючи від 2008 року в Україні стрімко розвивається мережа центрів надання адміністративних послуг,  у яких мають надаватися найбільш поширені послуги органів державної  влади та органів місцевого самоврядування. На сьогодні мережа налічує 713 ЦНАП.

Однак, і досі важливим питанням є географічна доступність населення до послуг, особливо у сільській місцевості та серед населення об’єднаних територіальних громад.

У досліджені проведено аналіз мережі ЦНАП та підготовлено рекомендації з подальшого її розвитку. Це зроблено, щоб зрозуміти скільки нових ЦНАП потрібно створити, для того щоб доступність послуг населення була підвищена. Дані рекомендації стануть  стратегією розвитку мережі ЦНАП в Україні.

Детально про презентацію дослідження в УКМЦ

Презентація дослідження українською

Presentation of the research in English

Beб-карта доступності до ЦНАП/Web-map of CNAP geographic accessibility

cnapadmin