ЩО ЗМІНИЛОСЬ У ЛУЦЬКОМУ ЦНАПІ ЗА ОСТАННІ РОКИ?

ЩО ЗМІНИЛОСЬ У ЛУЦЬКОМУ ЦНАПІ ЗА ОСТАННІ РОКИ?

 У Луцьку працює Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), мета якого покращити якість надання послуг та спростити процедуру їх отримання для населення. Людям також надають консультації. У приміщенні ЦНАПу є навіть окрема дитяча кімната з іграшками. Там батьки можуть залишити дітей гратись, поки вони вирішують свої дорослі справи у ЦНАПі.

Відвідувачами ЦНАПу є не лише лучани, а й громадяни всієї України та іноземці.

Директорка департаменту Центру надання адміністративних послуг Лариса Карп’як розповіла, що станом на сьогодні надається 306 послуг.

Зараз найпопулярніші послуги – отримання закордонних паспортів, ID-паспортів, довідок (про склад сім’ї та інші), реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання.

Цікаво, що закордонні паспорти видають всім жителям України, а не лише волинянам.

Луцький ЦНАП офіційно розпочав роботу у липні 2013 року. Приміщення розташоване за адресою вул. Лесі Українки, 35. Ще під час відкриття Луцький міський голова Микола Романюк (нещодавно помер від важкої хвороби, – авт.) зазначав, що у 2012 році на створення такого центру пішло 10 мільйонів гривень з міського бюджету і 920 тисяч гривень з обласного.

Лариса Карп’як розповіла, що у 2013-2014 роках у ЦНАПі максимальна кількість відвідувачів в день сягала 500- 600 людей, а сьогодні 1200 і більше. На момент відкриття надавали 286 послуг, а це менше, ніж зараз.

У приміщенні послуги надають адміністратори ЦНАПу і ще 2 людини – представники Держгеокадастру.

Джерело “konkurent.in.ua”

cnapadmin