ЗАКОНОПРОЕКТ єМАЛЯТКО ВИРІШЕНО ПРИЙНЯТИ ЗА ОСНОВУ У ПЕРШОМУ ЧИТАННІ

ЗАКОНОПРОЕКТ єМАЛЯТКО ВИРІШЕНО ПРИЙНЯТИ ЗА ОСНОВУ У ПЕРШОМУ ЧИТАННІ

ЗАКОНОПРОЕКТ єМАЛЯТКО ВИРІШЕНО ПРИЙНЯТИ ЗА ОСНОВУ У ПЕРШОМУ ЧИТАННІ

СКОРО БАТЬКИ НОВОНАРОДЖЕНОЇ ДИТИНИ ЗМОЖУТЬ ОТРИМАТИ 10 ПОСЛУГ, ПОВЯЗАНИХ З ЇЇ ПОЯВОЮ, ЗА 1 ЗВЕРНЕННЯ ПРЯМО У ПОЛОГОВОМУ БУДИНКУ!

 

14 травня 2019 року відбулося засідання Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, на якому Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо створення сприятливих умов для отримання послуг, пов’язаних з народженням дитини (№10034) вирішено прийняти за основу у першому читанні.

Як тільки Закон буде прийнято, Україна стане лідером серед розвинених країн світу по кількості наданих послуг за 1 звернення для батьків новонародженої дитини. “Коли ми починали два з половиною роки тому, ми надихалися досвідом Канади, Нової Зеландії та Австралії. У цих країнах є комплексні послуги 3-в-1, 4-в-1 і 5-в-1. У Сербії також 5-в-1. Ми за час роботи над законопроектом доросли вже до того, щоб об’єднати 10 послуг в 1”, – зазначила керівник сектору політики та реінжинірингу Офісу реформи адмінпослуг Людмила Рабчинська.

Дякуємо голові Комітету Палатному Артуру Леонідовичу, народним депутатам України Велікіну Олегу Марковичу, Величковичу Миколі Романовичу, Петренку Олегу Михайловичу та Силантьєру Денису Олеговичу, а також керівнику сектору політики та реінжинірингу Офісу реформи адмінпослуг​ Людмилі Рабчинській, ключовому експерту проекту EU4PAR  Грегору Віранту, заступнику Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ірині Садовській та усім присутнім експертам за участь в обговоренні та ПОЗИЦІЮ!

Окрема подяка за спільний внесок у даний проект Міністерству юстиції, Міністерству внутрішніх справ, Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству охорони здоров’я, Міністерству соціальної політики, Міністерству фінансів, Державній фіскальній службі, Державній міграційній службі, Державному агентству з питань електронного урядування, Асоціації міст Україні, EDGE, ЕGAP,  EU4PAR та Фонду Східна Європа. Завдяки Вам проект єМалятко: 10-в-1 став можливим!

З повагою, Офіс реформи адмінпослуг

Valeriia