Опубліковано рекомендації комітетських слухань з питань стану реалізації законодавства про адміністративні послуги

Опубліковано рекомендації комітетських слухань з питань стану реалізації законодавства про адміністративні послуги

22 лютого 2017 р. рішенням Комітету Верховної Ради України з питань  державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування були схвалені рекомендації слухань з питань стану реалізації законодавства про адміністративні послуги.

Зокрема, серед рекомендацій Кабінету Міністрів України, надані наступні:

·  Сприяти розміщенню обладнання (робочих місць) Державної міграційної служби України у тих ЦНАП, де створені належні умови для такого розміщення.

·  Розглянути можливість делегування повноважень у сфері реєстрації земельних ділянок органам місцевого самоврядування у повному обсязі.

·  Розробити проект закону України щодо передачі повноважень з питань надання адміністративних послуг у сфері реєстрації транспортних засобів та видачі посвідчень водія органам місцевого самоврядування.

·  Не здійснювати фінансування з Державного фонду регіонального розвитку проектів будівництва інших, ніж ЦНАП, при органах місцевого самоврядування базового рівня (село, селище, місто) організацій для надання адміністративних послуг.

·  Забезпечити надання Державною службою України з питань  геодезії, картографії та кадастру доступу з видачі відомостей з Державного земельного кадастру органам місцевого самоврядування та районним державним адміністраціям, які подали заяви відповідно до законодавства,  а також переглянути вимоги до приміщень, де розміщені точки доступу до Реєстру, на предмет їх спрощення.

Ознайомитись із рекомендаціями

Джерело “pravo.org.ua”

cnapadmin